Jesteś tutaj
Mistrzowie kuchni - cel - frytki
Zajęcia rozpoczęły się od przypomnienia i poszerzenia ogólnych wiadomości na temat ziemniaków, ich uprawy i sposobów wykorzystania. Następnie uczestnicy zapoznali się z zasadami higieny i bezpieczeństwa pracy, co w przypadku wykorzystania ostrych narzędzi (obieraczki i noża) było szczególnie ważne. Z dużym zaangażowaniem obierali i kroili ziemniaki. Jednak efekt wart był wysiłku. Sami zobaczcie. Zajęcia kulinarne dla uczestników Centrum Opiekuńczo-Mieszkalnego i pilotażowego programu "Rehabilitacja 25 plus" są świetną formą wypoczynku i relaksu oraz doskonałym czasem na poznawanie świata, nieznanych dotąd kultur oraz uczenia się pracy w zespole. Warto uczyć się zdrowego odżywiania i czerpania przyjemności z jedzenia zdrowych, estetycznie podanych, a przede wszystkim własnoręcznie wykonanych posiłków.